Використання винограду і обліпихи в косметичних засобах

Використання винограду і обліпихи в косметичних засобах

До складу засобів входять натуральні інгредієнти, серед яких виноград і обліпиха - ягоди відомі своїми унікальними властивостями.

Виноград - молодість в солодких плодах

Вічнозелена ліана є джерелом вітамінів, мікроелементів і корисних речовин. Прадавню рослину спочатку використовувалася в їжу, а згодом лікарі помітили її унікальні властивості і стали створювати ліки і косметику на її основі.

Першою живою косметикою стало масло з виноградних кісточок. Завдяки сучасним дослідженням відомо, що кісточки соковитої ягоди містять вітамін Е - потужний природний антиоксидант. Він захищає шкіру від вільних радикалів і допомагає зберігати молодість.


Крім вітаміну Е, виноградні кісточки містять лінолеву кислоту, дубильні речовини, хлорофіл. Маски для обличчя з використанням даного інгредієнта надають особливий ефект, який посилюється завдяки наявності інших природних компонентів. Дубильні речовини присутні в кісточках винограду, звужують пори на шкірі і знижують активність сальних залоз. Засоби з такими характеристиками допомагають впоратися з акне і висипаннями на шкірі.

Органічні кислоти, які також присутні в плодах цієї рослини, регенерують клітини шкіри, зміцнюють волокна і зволожують їх, роблячи шкіру гладкою і шовковистою. Мікроелементи захищають її від обвисання, допомагають тримати в тонусі, покращують кровообіг і зміцнюють судини.

Масло виноградні кісточки особливо активно використовується в косметичних масках - очищаючи й обдаровуючи шкіру здоров'ям. продовжуючи її молодість .


Обліпиха - здоров'я в кожній косметичці

Яскраві мініатюрні ягоди являють собою не просто смачні плоди, це ще й чудовий косметологічний догляд. Завдяки цілому ряду корисних властивостей її використовують для створення косметичних засобів з давніх часів.

Помаранчеві ягоди, укладені в баночки і флакони, допомагають збагачувати шкіру жирними кислотами, вітамінами і амінокислотами, винної і яблучної кислотами, в'яжучими агентами та іншими корисними речовинами. Настільки багатий склад бурштинових плодів робить косметичні засоби воістину чарівними в боротьбі зі старінням. Екстракти і масла дозволяють ефективно боротися з такою аномалією, як купероз. Маски на основі екстрактів плодів звужують пори, очищають їх і відновлюють пружність епідермісу, збагачують шкіру вітамінами за рахунок тривалого контакту з її поверхнею.


А ще обліпиха містить каротиноїди, фосфоліпіди. Ці речовини допомагають захищати епідерміс від старіння, зволожують і пом'якшують його. Вони прискорюють регенерацію клітин, знімають запалення і загоюють ушкодження. Маски для в'янучої шкіри з таким складом можуть змагатися з косметичними процедурами при регулярному догляді.

Жива косметика Irene Bukur на основі винограду і обліпихи допомагає зберегти молодість і свіжість. У кожній баночці укладено багатство природи, про який так мріє кожна жінка.